حسابداری انبار چیست؟
در شرکت و کارخانجاتی که محصولات فیزیکی به بازار ارائه می دهند، داشتن انبار، حسابداری انبار و انبارگردانی یکی از ملزومات است.
کالاهایی که تحت عنوان مواد اولیه و یا ذخیره کالای اصلی در انبار نگه داری می شوند، می توانند ارزش مالی بالایی داشته باشند.
بنابراین حسابداری انبار و اموال برای این دسته از شرکت و کارخانه ها از اهمیت بالایی برخوردار است.
پس حسابداری انبار، تعیین ارزش مالی موجودی انبار است.
در کنار حسابداری انبار، انبارگردانی نیز براساس دوره های مالی شرکت که میتواند در بازه های زمانی سه ماهه،شش ماهه و یا یک ساله باشد، اجرا می شود.
کاربرد حسابداری انبار
برای کاربرد حسابداری انبار به طور خلاصه میتوان گفت:
- تعیین ارزش مالی موجودی ها انبار، در صورت وارد شدن خسارت، برآورد زیان مالی توسط قیمت های ثبت شده به دست می آید
- تحویل، نگهداری و توزیع کالا
- کنترل موجودی و جلوگیری از هرگونه عدم مطابقت نیاز با مقدار موجودی. در این صورت کمبود محصول و خالی ماندن انبار، و یا ازدیاد موجودی و زیان ناشی از آن به شرکت وارد نمی شود.
- کنترل و آسان سازی عملیات های مالی و حسابداری با ثبت لیست محصولات موجود و صدور قبض انبار
مزایا حسابداری انبار
ایجاد یک سیستم انبار و حسابداری انبار یا warehouse accounting مناسب می تواند مزایای زیادی داشته باشد که هدف نهایی آن افزایش سود خالص شرکت است. در ادامه به شرح مواردی که در راستای این هدف انجام می گیرند، می پردازیم:
- کنترل دقیق مقدار موجودی انبار
- ثبت لیست اسامی و تعداد کالاهای موجود در انبار
- نظم در کالا های موجود در انبار
وظایف حسابدار در حسابداری انبار
حسابداری انبار از مهم ترین انواع حسابداری است که وظایف زیادی را برای حسابدار به دنبال دارد. در این قسمت ما شرح وظایف حسابدار انبار را دسته بندی کرده و توضیحات لازم برای هر دسته را شرح می دهیم.
- نوشتن دفترکل گزارشات
- تنظیم و تحلیل گزارش موجودی انبار
- نظارت بر هزینه ها
- تشخیص اختلاف موجودی انبار با داده ها
- ارائه فهرست موجودی
- تنظیم گزارشات ماهانه
به طور کلی وظایف زیادی بر عهده ی یک حسابدار انبار است، کنترل ورود و خروج افراد، ارتقای سطح علمی و استفاده از نرم افزار های نوین حسابداری ، تبدیل ارزش کالا به ارزش ریال، تنظیم و ثبت اسناد و گزارشات مالی، کنترل فاکتورهای خرید مواد اولیه یا فروش محصولات، دریافت سفارشات و مطابقت دادن آنها با موجودی انبار، همکاری با دیگر حسابداران در بخش های مختلف شرکت، نگهداری از مدارک و ارسال آنها به مدیران شرکت، برآورد هزینه های انبار و… که به آن ها اشاره کردیم.
در آموزش حسابداری انبار ما تمامی فرم ها و اسناد انبار را برای شما بیان خواهیم کرد و در ادامه تمامی اسناد حسابداری مربوط به فرم های انبار را خدمت شما بیان خواهیم کرد.شما با مطالعه آموزش حسابداری انبار با ثبت های حسابداری مربوط به حسابداری انبار آشنا شده و براحتی می توانید تمامی اسناد حسابداری مربوط به فرم های انبار خود را ثبت نمائید.
توجه داشته باشید که ثبت های اشاره شده در این آموزش باید در تمامی سیستم های انبارداری رعایت شده و به همین شکل در نرم افزار ها صادر گردد.در صورتی که مغایرتی بین اسناد حسابداری نرم افزار انبار خود و ثبت های اشاره شده در آموزش حسابداری انبار مشاهده می نمائید می توانید از طریق بخش نظرات به ما اعلام نموده تا بررسی گردد.
- ۰۱/۰۳/۰۱