انواع صورت های مالی
صورتهای مالی یکی از معروفترین اصطلاحات حسابداری است که مجموعه گزارشهایی درباره نتایج مالی، وضعیت مالی و جریانهای نقدی یک کسبوکار است. با تنها یک صورت مالی نمیتوانید به نمای کلی از کسبوکارتان دست یابید. بلکه باید دادههای صورتهای مالی مختلف را با یکدیگر ادغام کنید تا درک عمیقی از سلامت مالی کسبوکار خود به دست آورید. در این مقاله انواع صورتهای مالی را معرفی میکنیم که برای تعریف وضعیت مالی کسب و کار شما مورد نیاز است.
مزایای صورتهای مالی
صورتهای مالی به دلایل زیر مفید است:
- برای تعیین توانایی یک کسبوکار به منظور تولید درآمد
- برای تعیین اینکه آیا یک کسبوکار توانایی بازپرداخت بدهیهای خود را دارد یا خیر.
- برای ردیابی نتایج مالی و شناسایی هرگونه مشکل سودآوری احتمالی.
- برای استخراج نسبتهای مالی از صورتهای که میتواند وضعیت کسبوکار را نشان دهد.
- برای بررسی جزئیات برخی از معاملات تجاری
- برای استفاده به عنوان مبنایی برای گزارش سالانه، که در اختیار سرمایه گذاران شرکت و جامعه سرمایهگذاری قرار داده میشود.
معایب صورتهای مالی
یکی از نگرانیهای احتمالی صورتهای مالی این است که ممکن است دستکاری شوند و سرمایهگذاران را به این باور برسانند که کسبوکار صادرکننده این صورت مالی نتایج مالی خوبی دارد.
انواع صورتهای مالی
شش صورت مالی وجود دارد که هر کسب و کاری به آنها نیاز دارد. وقتی دورهآموزش حسابداری را می گذرانید باید از این صورت ها حرف زده شود. این صورتها عبارتاند از: صورت درآمد، جریان وجوه نقدی، ترازنامه، صورت سود و زیان جامع، یادداشتهای پیوست صورتهای مالی و صورت تغییر در حقوق صاحبان سهام.
- صورت سود و زیان
- صورت جریان نقدی
- ترازنامه
- سود و زیان جامع
- یادداشت های پیوست
- تغییر حقوق صاحبان سهام
هدف از تهیه صورت های مالی چیست؟
صورت های مالی در واقع مرکز گزارش دهی مالی یک شرکت هستند و هدف از تهیه آن ها این است که اطلاعات مالی یک شرکت، عملکرد مالی آن و انعطافپذیری مالی واحد تجاری، به صورت خلاصه شده و طبقه بندی شده درآید تا برای افرادی که وظیفه گرفتن تصمیمات مهم اقتصادی (در زمینه های پیش بینی، ارزیابی و یا مقایسه مبلغ یا زمان، عدم قطعی نبودن جریان های نقدی احتمالی) مفید واقع شود.
دلایل آشنایی با صورت های مالی
ما در این مقاله قصد داشتیم تا شما را با صورت های مالی اساسی آشنا کنیم، اطلاعاتی که می تواند برای شما صاحبان مشاغل و حسابداران عزیز مفید باشد. از طرفی دانستن این اطلاعات و گزارشها می تواند فواید بسیار زیادی برای شما داشته باشد. برای مثال اگر مدیر یک شرکت اطلاعات دقیقی درباره لیست دارایی های و بدهی های خود داشته باشد، به راحتی می تواند بفهمد که در چه جایگاهی قرار داشته و برای پیشرفت بیشتر باید چه تمهیداتی بیاندیشید.
- ۰۱/۰۳/۱۸